افسانه به واقعیت پیوست
سیستمهای شبیه سازی ویژه ای برای کاربری های آموزشی، پزشکی و نظامی توسط محققان پارک فناوری اصفهان طراحی و تولید شد. این سیستم که به نام تجاری "قالیچه پرنده" ارائه شده، قادر است کاربران را در فضای سه بعدی قرار دهد.
مهندس مجید نامداریان مجری طرح با بیان این خبر افزود: این سیستم دارای دوربین های ویژه ای است که با حرکت کردن، تصاویر سه بعدی را خلق می کند و می تواند فضای مجازی را برای کاربردهای مورد نظر فراهم کند.
نامداریان به کاربردهای آموزشی و پزشکی این سیستم اشاره کرد و به مهر گفت: این سیستم دارای کارکردهای گردشکری نیز است.
این سیستم برای برخی شهرهای تاریخی مانند اصفهان می تواند در فضای مجازی کل آثار تاریخی را برای گردشگران ارائه دهد.
مجری طرح همچنین خاطرنشان کرد: از این سیستم می توان در آموزشهای خلبانی و تخصص های مربوط نیز سود جست.
آرمان رحیمی مجری طرح سرعتگیری با قابلیت تولید برق با اشاره به این طرح گفت: این طرح میتواند به جای سرعتگیرهای خودروها در جادهها و خیابانها نصب میشود.
وی ادامه داد: زمانی که خودرو از روز این سرعتگیر رد میشود، نیروی دینامیکی از طریق لاستیکهای خودرو به سرعتگیر وارد میشود و این سرعتگیر حالت ارتجاعی پیدا میکند و به پائین حرکت میکند.
رحیمی با اشاره به اینکه در زیر این سرعتگیر سنسور نصب است، افزود: نیروی دینامیکی به سنسور منتقل میشود و برق تولید شده در منابعی که دو طرف سرعتگیر هستند، ذخیره میشود.
وی خاطرنشان کرد: این سرعتگیر میتواند در طی روز برق تولید کند و آن را در منابع خود ذخیره کند و در طی شب از برق تولید شده برای روشنایی چراغهای کنار جادهها و خیابانها استفاده کند و دیگر نیازی به استفاده از برق شهری وجود ندارد.
مجری این طرح یادآور شد: نمونه آزمایشگاهی این طرح ساخته شده است و هم اکنون این طرح مراحل ثبت خود را طی میکند.
1 – لحظات روزانه زندگی را درک کنید
هر از چندی مکث کنید تا گل سرخی را ببویید یا کودکان را حین بازی تماشا کنید. کسانی که درنگ میکنند تا وقایعی را که بهطور عادی با عجله پشت سر میگذارند، ببینند یا در طول روز به وقایع خوشایند روزانه فکر میکنند، افزایش قابل توجهی را از نظر رضایت و کاهش افسردگی گزارش میکنند.
2 – از مقایسه بپرهیزید
چشم و همچشمی جزئی از بسیاری از فرهنگهاست اما مقایسه خودمان با سایرین میتواند به رضایت و عزت نفس لطمه وارد کند. به جای مقایسه کردن با دیگران، توجه خود را به دستاوردهای شخصی معطوف کنید تا به رضایت بیشتری دست یابید.
3 – بیش از اندازه به پول توجه نکنید
کسانی که پول را در رأس فهرست اولویتهای خود قرار میدهند، بیشتر در معرض افسردگی، اضطراب و عزت نفس پایین هستند. این امر در ملل و فرهنگهای گوناگون یکسان است. هر چقدر بیشتر رضایت را در کالاهای مادی بجوییم، کمتر آن را مییابیم. رضایت، عمر کوتاهی دارد و گذراست. پولدوستان نیز در آزمون پویایی و خودشکوفایی نمره اندکی میگیرند.
4 – اهداف معنادار داشته باشید
کسانی که برای تحقق چیزی ارزشمند تلاش میکنند، بسیار راضیتر از کسانی هستند که رؤیاها یا آرزویی ندارند. این اهداف میتواند به سادگی یادگرفتن مهارتی جدید یا بار آوردن بچهها به شیوهای اخلاقی باشد. انسان همواره برای رشد به نوعی معنا نیاز دارد. به گفته دانشمندان، رضایت و خوشبختی در محل تلاقی لذت و معنا قرار دارد. هدف چه در محل کار و چه در خانه آن است که فعالیتهایی انجام دهیم که از نظر شخصی هم لذتبخش و هم مهم باشد.
5 – در کار ابتکار به خرج دهید
میزان رضایت شما از شغل تا حدی به ابتکاری که به خرج میدهید، بستگی دارد. محققان معتقدند هنگامی که خلاقیت به خرج میدهیم، به دیگران کمک میکنیم و راههای بهبود در امور را پیشنهاد میکنیم یا کارهای اضافی انجام میدهیم، از کارمان بیشتر احساس اغنا میکنیم.
6 – دوست پیدا کنید و به خانواده اهمیت دهید
افراد راضی معمولاً خانواده، دوست و روابط بهتری دارند. اما صرف کمیت رابطه با افراد کافی نیست، بلکه کیفیت آن نیز اهمیت دارد. انسان به رابطه نزدیک نیاز دارد؛ رابطهای که در برگیرنده تفاهم و توجه باشد.
7 – لبخند بزنید، حتی زمانی که حالش را ندارید
بهنظر ساده میرسد اما بسیار مؤثر است. افراد راضی امکانات موجود، فرصتها و موفقیت را میبینند. وقتی آنان به آینده نگاه میکنند، خوشبین هستند و وقتی گذشته را مرور میکنند، معمولا گزینههای مثبت را میبینند. حتی اگر از بچگی اینگونه بزرگ نشدهاید که نیمه پر لیوان را ببینید، با تمرین نگرش مثبت به عادت تبدیل میشود.
8 - طوری تشکر کنید که گویی واقعاً قدردان هستید
کسانی که عادت به سپاسگزاری دارند، معمولاً سالمتر و خوشبینتر هستند و بیشتر به سوی تحقق اهداف پیشرفت میکنند. تحقیقات نشان میدهد افرادی که به کسانی که به آنان کمک کردهاند، نامه تشکرآمیز مینویسند، از نظر رضایت در سطح بالا و از نظر افسردگی در سطح پایینی قرار دارند. به علاوه اثر یک نامه تشکرآمیز تا هفتهها طول میکشد.
9 – از خانه بیرون بروید و ورزش کنید
تحقیقات نشان میدهد که ورزش میتواند به اندازه داروها در درمان افسردگی مؤثر باشد و در عین حال هیچگونه عوارض جانبی نیز نداشته باشد. به علاوه، هزینه آن نیز بهمراتب کمتر است. ورزش منظم حس تحقق چیزی را به انسان میدهد، امکان تعامل با دیگران را فراهم میکند، هورمونهای عامل احساس خوب را در بدن آزاد میکند و عزت نفس را افزایش میدهد.
10 – بخشش را فراموش نکنید
نوعدوستی و بخشش را به جزئی از زندگی خود تبدیل کنید و از این کار مقصودی را بجویید. محققان میگویند کمک به همسایه، داوطلبشدن برای انجام کارهای عامالمنفعه یا اهدای کالا و خدمات باعث ایجاد احساس خوبی در شخص میشود که مزایای زیادی از نظر تندرستی به همراه دارد که از ورزش کردن یا ترک کردن سیگار هم بیشتر است. گوش کردن به درد دل دوست، یاد دادن مهارتها، توجه به موفقیتهای دیگران و روحیه گذشت نیز به رضایت میافزاید. محققان میگویند کسانی که برای دیگران خرج میکنند، بیشتر از کسانی که برای خودشان خرج میکنند، احساس رضایت میکنند.
هدف مدیریت خشم، کاهش احساسات هیجانی و برانگیختگی جسمانی است که به موجب خشم به وجود میآیند. شما نمیتوانید از چیزها یا افرادی که شما را عصبانی میکنند، دوری کنید، یا این که آنها را تغییر دهید ولی شما میتوانید یاد بگیرید که چگونه واکنشهایتان را کنترل کنید.
اما چرا برخی افراد بیشتر از دیگران عصبانی میشوند؟ به گفته متخصصان، برخی افراد تندخوتر از دیگران هستند. آنها آسانتر و شدیدتر از افراد دیگر عصبانی میشوند.
آنها بعضی اوقات از لحاظ اجتماعی کنارهگیر میشوند و قهر میکنند. همچنین، تحملشان در برابر ناکامی کم است و احساس میکنند نباید دستخوش ناکامی، دردسر و آزردگی قرار بگیرند.
پرسش مهمی که مطرح میشود این است که چرا این افراد، این روش را در پیش میگیرند؟ دلیل اول، ژنتیکی یا جسمانی است. شواهدی وجود دارد که نشان میدهد برخی از کودکان، تحریکپذیر و زودرنج به دنیا میآیند. دومین علت، اجتماعی فرهنگی است.
خشم اغلب به عنوان یک چیز منفی قلمداد میشود. ما آموختهایم که نشان دادن اضطراب، افسردگی یا هیجانات دیگر کاملا قابل قبول است، اما نشان دادن خشم قابل قبول نیست. در نتیجه، ما چگونگی کنترل خشم یا بروز آن را به طرزی مناسب نیاموختهایم.
همچنین، تحقیقات نشان میدهد پیشینه خانوادگی نیز در این مساله نقش دارد. افرادی که به آسانی خشمگین میشوند، عمدتا از خانوادههای مخرب و آشفته هستند و در ارتباطات عاطفی، مهارتی ندارند.
ابزار آرمیدگی بسیار ساده هستند: مانند تنفس عمیق و تصویرسازی ذهنی. آرمیدگی میتواند در فروکش کردن احساس خشم به شما کمک کند.
کتابها و دورههای آموزشی وجود دارد که میتواند به شما فنون آرمیدگی را آموزش دهد و وقتی که این فنون را آموختید، در هر موقعیتی میتوانید به آنها رجوع کنید. اگر درگیر رابطهای هستید که هر دو نفر تندخو هستید، این ایده خوبی است برای هر دو که این فنون را بیاموزید.
چند کار سادهای که شما میتوانید انجام دهید، عبارتند از:
▪ عمیق نفس بکشید و مسیر تنفستان را تجسم کنید.
▪ به آرامی یک کلمه یا عبارت آرامبخش را تکرار کنید مانند «آرامش»، «آسان بگیر».
▪ در حالی که عمیق نفس میکشید، از تصویرسازی ذهنی استفاده کنید. یک تجربه آرامشدهنده را مجسم کنید، خواه از خاطراتتان یا از تخیلتان.
▪ تمرینهای آرام و غیرفعال میتوانند ماهیچههای بدنتان را آرام کنند و احساس آرامش بیشتری به شما بدهند.
این فنون را هر روز انجام دهید و بیاموزید که به صورت خودکار هر گاه که در یک وضعیت تنشزا قرار داشتید از آنها استفاده کنید.
بازسازی شناختی به معنای تغییر روش فکر کردن است. افراد خشمگین تمایل دارند در صحبتهای خود از کلمات بسیار شورانگیز که منعکسکننده افکار درونیشان است استفاده کنند.
موقعی که شما خشمگین میشوید، تفکرتان میتواند اغراقشده یا خیلی پرشور باشد. در بازسازی شناختی، تلاش میشود این افکار با افکار منطقیتری عوض شود. برای مثال، به جای این که به خودتان بگویید: «این افتضاح است» یا همه چیز از بین رفت به خودتان بگویید این ناامیدکننده است و قابل فهم است که من در این باره آشفته هستم، اما این پایان دنیا نیست و خشمگین شدن نیز آن را درست نمیکند.
به خودتان یادآوری کنید که خشمگین شدن چیزی را درست نمیکند و باعث نمیشود که شما احساس بهتری داشته باشید. افراد خشمگین باید از نیازهای طبیعیشان آگاه شوند و انتظاراتشان را تبدیل به امیال خود کنند. به عبارت دیگر، گفتن جمله «من چیزی را دوست دارم» سالمتر از گفتن جمله «من آن چیز را باید داشته باشم» است.
موقعی که شما برای دستیابی به آنچه میخواهید، ناتوان هستید واکنشهای عادیای را تجربه میکنید. ناکامی ناامیدی و ناراحتی، اما خشم را تجربه نمیکنید. برخی افراد خشمگین از خشم خود به عنوان روشی برای اجتناب از احساس ناراحتی استفاده میکنند، اما این به معنای محو کامل احساس ناراحتی نیست.
● چه چیزی درباره جراتآموزی میدانید؟
این حرف صحیح است که افراد خشمگین به آموزش قاطعیت نیازمندند (به جای پرخاشگری). اما بیشتر کتابها و دورههای آموزشی در جراتآموزی، افرادی را که به اندازه ما خشمگین نیستند، هدفگیری میکنند.
این افراد منفعلتر و مطیعتر از یک شخص معمولی هستند. آنها گرایش دارند به دیگران اجازه دخالت در کارشان را بدهند. این کاری نیست که افراد بسیار خشمگین حاضر به انجام آن باشند. این کتابها میتوانند شامل چند طرح مفید برای استفاده در موقعیتهای ناامیدکننده باشد.
به یاد داشته باشید شما نمیتوانید خشم را حذف کنید. حتی اگر هم میتوانستید ایده خوبی نبود. با وجود همه تلاشها مسائلی اتفاق میافتد که موجب خشم شما میشود و گاهی اوقات آن خشم موجه است. زندگی پر است از ناکامی، رنج، شکست و اعمال غیرقابل پیشبینی دیگران.
شما نمیتوانید آن را تغییر دهید. اما میتوانید روشی را که اجازه میدهد چنین اتفاقاتی بر شما تاثیر بگذارد، تغییر دهید.
محققان ایرانی پس از ۱۹ ماه تلاش بدون وقفه به فناوری فوق پیشرفته و انحصاری و تحت تحریم تشخیص هویت از روی چشم دست یافته است
این فناوری فوق پیشرفته هم اکنون در لیست موارد تحریم علیه کشورمان قرار گرفته و حتی نرمافزارهای اجرایی آن نیز به ایران فروخته نمیشود.
کد منبع این فناوری تقریباً از ۳۰ سال پیش تاکنون در انحصار یک شرکت آمریکایی بوده و حتی شرکتهای بزرگ چون «اوکی» و «پاناسونیک» و «الجی» نیز به این کدمنبعها دسترسی نداشته و تنها خریدار محصولات این شرکت آمریکایی هستند.
عنبیه به اندازهای منحصر به فرد است که هیچ عنبیه هیچ دو انسانی حتی در دوقلوها، یکسان نیستند. در واقع در فرایند شناسایی عنبیه و تبدیل آن به کد ریاضی، امکان تولید دو کد مشابه حدود ۱/۰ به توان ۷۸ است.
این در حالی است که جمعیت زمین چیزی حدود ۱۰ به توان ۱۰ است.
در خود عنبیه به تنهایی بیش از ۴۰۰ مشخصه قابل تفکیک یا درجه آزادی وجود دارد که میتوانند به کد تبدیل شده و برای شناسایی فرد مورد استفاده قرار گیرند.
علیرغم این که حدود ۲۶۰ عدد از آنها در یک فرایند شناسایی عنبیه ثبت میشوند؛ نظر به همین مشخصههای منحصر به فرد، عنبیه در مقایسه با اثر انگشت، ۶ برابر مؤلفههای مجزای قابل شناسایی را داراست.
شناسایی عنبیه یک روش تشخیص هویت بسیار قوی است چرا که عنبیه در طول زندگی هر فرد بدون تغییر باقی میماند و امکان خدشه یا صدمه به آن بسیار پائین است.
شناسایی عنبیه واقعی را میتوان به ۴ مرحله اصلی تقسیم کرد. اول، شخص در مقابل سامانه شناسایی عنبیه؛ معمولاً در فاصله بین ۳۰ تا ۹۰ سانتیمتری، قرار گرفته و یک دوربین با عدسی گسترش موقعیت چشمها را محاسبه میکند.
دوربین دومی روی هرکدام از چشمها زوم کرده و یک تصویر سیاه و سفید میگیرد. پس از آنکه سامانه شناسایی، عنبیه را در کانون خود داشت، یک شبکه دایروی را روی تصویر عنبیه ترسیم و نواحی تیره و روشن را مشخص میکند.
هدف از این کار آنست که سیستم شناسایی بتواند الگوی داخل عنبیه را شناسایی و نقاط داخل الگو را به طرحی از چشم تبدیل کند. در نهایت، تصویر ثبتشده با الگوی مرجع از پیش ذخیره شدهای در بانک اطلاعاتی تطبیق داده میشود.
بر اساس این گزارش، مدت زمانیکه یک سیستم صرف شناسایی عنبیه شما میکند حدود ۲ ثانیه است. یک کد الگوی عنبیه شامل ۲۵۶ تا ۵۱۲ بایت اطلاعات بسته به فناوری تولید آن است.
این الگوی کوچک امکان شناسایی فوری را بهمراه مزیت بزرگی در جستوجوی بانک اطلاعاتی و آرشیوها، فراهم میآورد.
در نتیجه این ردپای الکترونیکی کوچک، بیش از ۱۰۰ هزار رکورد در یک ثانیه بوسیله یک کامپیوتر شخصی استاندارد، قابل جستوجو است. علاوه بر اینکه نرخ خطا کمتر از یک بر ۱۰۰ هزار است.
مدیر گروه تغذیه و بیوشیمی دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: زولبیا و بامیه بدترین نوع شیرینی است که در ماه رمضان استفاده میشود زیرا به دلیل نوع پخت و ترکیبات آن مانند شکر و روغن فراوان، حاوی مقادیر زیادی از کالری است.
سیدعلی کشاورز ، متخصص تغذیه در گفتگو با ایسنا اظهار کرد: شیرینی که برای ماه رمضان توصیه میشود، خرما است که هم قند مورد نیاز بدن را تامین میکند و همچنین این نوع قند مضرات قند معمولی را ندارد و دارای نمکهایی است که بدن از دست میدهد.
وی درخصوص رژیم غذایی مردم در ماه رمضان گفت: بررسیها نشان داده است در ماه رمضان چربی و قند خون بعضی از روزه داران افزایش مییابد و افراد دچار اضافه وزن میشوند که این به دلیل رفتارهای غلط تغذیهای، پرخوری و افراط در برنامه غذایی است.
دکتر کشاورز ادامه داد: با وجود این نوع از رفتارهای تغذیهای نه تنها انرژی دریافتی کم نمیشود بلکه بعضا انرژی دریافتی افراد روزهدار به علت افراط و پرخوری بیشتر هم میشود.
مدیر گروه تغذیه و بیوشیمی دانشگاه علوم پزشکی تهران با تاکید بر خوردن سحری به منظور سلامتی بدن، مصرف مایعات را نیز در هنگام سحر ضروری دانست و در ادامه افزود: به عنوان منبع پروتئین، افراد روزهدار میتوانند گوشت، مرغ، ماهی و یک یا دو عدد تخممرغ و یا حبوبات را در هنگام سحر میل کنند، همچنین استفاده از نان، برنج، ماکارونی و یا یک پیاله ماست و نیز سبزی خوردن در هنگام سحر میتواند میزان بروز تشنگی و گرسنگی را طی روز کاهش دهد.
دکتر کشاورز با اشاره به افراد روزهداری که در طول روز ضعف زیادی دارند، گفت: هر چه میزان مواد غذایی حاوی پروتئین در زمان سحر افزایش یابد، ضعف و گرسنگی در طول روز کمتر میشود؛ بنابراین فرد روزهدار باید مقدار پروتئین بیشتری را در هنگام سحر مصرف کند.
این متخصص تغذیه درخصوص زمان افطار اظهار کرد: مهمترین کمبودی که بدن انسان با آن مواجه میشود، آب، نمک و مواد قندی است؛ بنابراین فرد روزهدار باید روزه خود را با مایعات گرم مثل شیر، چای، آش و سوپ باز کند.
ضمن این که در طبخ سوپ و آش اگر از سبزی استفاده شود نمکهای مورد نیاز بدن مانند سدیم، پتاسیم و منیزیم که در طول روز از دست رفته است، جبران خواهد شد.